Followers

Saturday, September 11, 2010

Ditinggal Pergi

Assalamualaikum...
Terasa bagaikan diri ini yg menghadapinya, yang merasainya...hiba, sayu,sedih,geram, marah...entah apa2 lagi tak tau nak kata. Apakan tidak setelah lama bersama mengharungi berbagai cabaran... menghadapi segala derita... akhirnya ini balasan yang diterima... begitulah perangai lelaki..bila dapat yang baru, yang lama,yang membantunya hingga berjaya, hingga kaya ditinggal pergi ...hilang segala kasih dan sayang, hilang CINTA SEJATI lupa siapa diri. Apatah lagi kalau yang baru tu muda kiut miut,cantik molek bak model...manakan tak tergoda,manakan tak terliur, belum beranak lagi kan.... lainlah yang lama dah beranak pinak... dah tak ada figure la katakan..  sedih. ..rasa terhina sangat....

Membaca ENGGANG TERBANG DI UFUK SENJA (enovel Alina Haidar) membuatkan kite terseksa perasaan...terluka jiwa...terbuai dengan jalan ceritanya, tenggelam dalam emosi... tak pasal2 hubby yang kena ceramah kite...kerana apa...kerana apa yang diceritakan dinovel ETDUS memang sedia berlaku, sedang berlaku dan akan berlaku...kalau tak percaya cubalah lihat disekeliling kite... betul kan

Sebenarnya memang kite benar2 ditinggal pergi...ditinggal pergi oleh buah hati kite yang tinggal bersama kite ke Kucing Sarawak...untuk beraya bersama sepupu2 mereka... setelah bertahun tidak bersua...semoga mereka gembira...tinggallah kite berdua saja.Tapi tak mengapa Insyaallah my pricess will be here tonight (frm Perlis) Princess Anne.

Dimalam raya hanya anak bongsu dan anak2 mereka menemani kite..tapi tengahhari raya pertama mereka bertolak kerumah mertuanya...terasa rindu melanda jiwa...begitu juga anak keempat singgah sekejap sebelum kerumah mertuanya...begitulah lumrah hidup....nak buat macam mana...

Daku Ditinggal Pergi.......

4 comments:

kak ina kl said...

salam dan selamat hari raya. ala pergi tak lama kan..kalau gi lama lagi haru di buatnya

CuteOven said...

salam kembali
mmg betul pergi sekejap....tapi...

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Hai Puan Maria....terbuai oleh cerita novel ke? Don't worry... suami2 yg "lupa diri" ni sudahnya tak ke mana.. I terbaca itu ari kat satu majalah, kisah keinsafan seorg suami krn "lupa diri" (menceraikan isteri pertama kerana tergoda dgn rayuan awek jelita)..sudahnya at the end...bisnes pun terlongkop, second wife membuat onar.. maybe pembalasan ke atas dirinya kot? Wallahualam.

Zana S said...

selamat hari raya kak... agaknya apa akak rasa itulah mak n mertua saya rasa... huhuhu...