Followers

Sunday, March 18, 2012

I Missed U So Much

Assalamualaikum
laluan masuk ke Cafe n rumah atas bukit

 Rasanya lebih 5 tahun tak jumpa....bila jumpa dah bukak Cafe....Cafe yang berada dilaluan ke tempat mandi tempat perkelahan dan surrounded with jungles and mountains. Sungguh nyaman walaupun dah tengah hari....

Cafe D Lui at Sungai Lui, Hulu Langat Selangor.
Menu of the day....open on saturday and sunday only..nampak tak harga ikan Kelah fresh RM400 sekilo....maaf lah kalau nak makan Kelah bakar kena bawak duit lebih sikit...lagi2 lah kalau datang ramai2... 
Dato n Datin with their helper...Dato Ahmad Haron n Datin Zamzamah owner of Cafe D Lui. Dato sedang membungkus ikan untuk dibakar. Kebanyakan yang datang sini adalah regular customer yang datang dari jauh .... sejauh Singapore.
a lot of Kelah Fish inside this pond
pandangan depan Cafe..pernah masuk dalam rancangan NONA TV3
Lui Farm n Kelah Gallery owned by Dato Ahmad Haron
baru dibersihkan...keroh airnya

 
banyak kolam terdapat disini n ribuan ikan Kelah ada Kelah merah, biru,hitam n putih.... tapi yang paling sedap ikan Kelah Merah.

Ok setakat ni dulu kita sambung diepisod akan datang....missed u so much Kak Zam.











20 comments:

Amie said...

Teringin nak makan ikan kelah... apa-apa kelah pun...

Cute Oven said...

datanglah sini....

PakMail said...

Saya rasa saya kenal Dato' Ahmad Haron. Beliau adalah bekas seorang pegawai tinggi TLDM.

Cute Oven said...

memang betul pun Pak Mail... First Admiral (rtd) Dato Ahmad Haron..very humble man.

PakMail said...

Saya bersetuju dengan Puan. Beliau adalah seorang budiman. Lemah lembut dalam pertuturan. Tetapi tegas dalam urusan kerja. Walaupun saya tidak pernah bekerja secara peribadi dengan beliau namun, tugas saya sewaktu di Mindef (tahun 1982/83)memerlukan saya bertemu ramai kakitangan TLDM baik anggota lain-lain pangkat mahu pun pegawai. Saya pernah berinteraksi dengan beliau tetapi hanya beberapa kali sahaja.

Saya seorang Radio Operator (RO) di dalam TLDM.

Saya tidak pasti pula siapa suami puan. Tetapi mungkin juga kalau sebut namanya saya akan mengetahui. Kebanyakan pegawai2 lama saya tahu dan mengenali mereka. Hanya mereka tidak mengenali saya selain dari mereka yang pernah bertugas bersama.

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Nampak best pulak cafe Dato' n Datin ni... tetiba terasa lapar la pulak kita Kak C.O..

PELABUR EMAS PERAK said...

asalam ... salam kenal .. dah follow blog awak ..tq

Leadership Developmant Training said...

salam sukses gan, bagi2 motivasi .,
Hargailah hari kemarin,mimpikanlah hari esok, tetapi hiduplah untuk hari ini.,
ditunggu kunjungan baliknya gan .,.

Batu Adventure said...

Nice blog :)
salam kenal sobat :)
di tunggu kunjungan balik.nya ya !terimakasih ...

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

Salam Aidilfitri...

Macam best je kat sini ye...
kat sungai di kampong suami kdg kala ada juga yg dpt ikan kelah... tp agak susah juga nak dpt.. kalau dpt biasanya mmg dijual je ke tauke2 cina sbb tawaran harga yg mahal.. hee...

Cute Oven said...

kepada semua yang berkunjung disini tqvm....maaf lama tak update

Mat Som said...

Berabad-abad lamanya entri ni tak bertukar, agaknya terkesima dgn ikan-ikan kat restoran tu ek?

Juhariah Johari said...

terimakasih dtg ke rumah mama.
Pagi tadi baru suami bercadang nak beli anak kelah utk aquarium, top baca cerita ni. Tapi mahalnya, tak de can nak mknlah..
Mama dah baca 1,2 N3 wah menariklah. Nanti mama sambung baca ek. bye.

Mat Som said...

Assalaam

Berkunjung

dan berkunjung lagi

dan lagi...

Munif T said...

wah nampak enak

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Seo Ninja said...

your article is this very helpful thanks for sharing................:)

Vimax
Vimax Canada
Vimax Asli
Vimax Original
Obat Kuat Viagra
Viagra
Alat Pembesar Penis
Pembesar Penis
Obat Kuat
Obat Pembesar Penis
Obat Penyubur Sperma
Obat Perangsang Wanita
Sex Toys Pria
Sex Toys Wanita

muhammad amiruddien said...

Assalamualikum...

Saya nak tumpang promote website...

http://felda.ml

http://bit.ly/17lBrz5


Terima kasih...

ica anjasari bogor said...

SAYA SEKELUARGA INGIN MENGUCAPKAN BANYAK TERIMAH KASIH KEPADA AKI NAWE BERKAT BANTUANNNYA SEMUA HUTANG HUTANG SAYA SUDAH PADA LUNAS SEMUA BAHKAN SEKARAN SAYA SUDAH BISA BUKA TOKO SENDIRI,ITU SEMUA ATAS BANTUAN AKI YG TELAH MEMBERIKAN ANKA JITUNYA KEPADA SAYA DAN ALHAMDULILLAH ITU BENER2 TERBUKTI TEMBUS..BAGI ANDA YG INGIN SEPERTI SAYA DAN YANG SANGAT MEMERLUKAN ANGKA RITUAL 2D 3D 4D YANG DIJAMIN 100% TEMBUS SILAHKAN HUBUNGI AKI NAWE DI 085-218-379-259