Followers

Sunday, November 28, 2010

Penggemar Teh Tarik....Waspada

TEH TARIK PERISA BABI
Memang ada logo halal JAKIM...tapi kata kawan logo tu pun boleh jual beli (diperdagangkan). Dan jikalau tengok logo dan nama (trade mark) tu memang meragukan (syubahah). Kalau ada orang lain nak beli n minum juga apa yang kita boleh buat.
Memang kecoh emultional E471 ni sejak bertahun2. Ada yang kata kod itu untuk lemak babi (sama status dgn khinzir). Agen E471 berperanan kasi tahan lama (tak basi) so tempoh luput boleh dilanjutkan.

Nota kaki : Nasib baik tak terbeli... last minute munna ambil teh tarik power root
tq Munna80 for sharing....frm manmunna.blogspot.com

2 comments:

AiTotYati said...

salam,

mujur Ai tak suka teh tarik
selamat.

huhuh

Ratu Ma'ajun said...

banyak brg makanan ada logo halal tapi isi kandungannya terang-terangan ada lemak babi (berdasarkan code)...aduh teruknya kita umat islam ditipu terang-terangan....